Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn weerslag.nl, aanbieder van de meest actuele neerslag en weerdata van Nederland. Al 10 jaar zijn wij met ons bedrijf The Meteo Company actief op de Nederlandse weermarkt. Onder andere hebben wij in het verleden buienradar.nl opgericht. Buienradar hebben we in 2011 overgedragen aan RTL en na 3 jaar ons te hebben gericht op het actuele weer in het buitenland en diverse weerprodukten te hebben gemaakt gaan we nu ook weer in Nederland starten. Maar dan wel met een vernieuwend weerconcept: actueel weer en dan wel in breedbeeld!

Wij dagen je uit!

Weerslag.nl is nieuw en beter op actueel weer gebied dan anderen, maar..... dat zegt elke weerwebsite van zichzelf uiteraard. Daarom dagen we je uit. Ons speerpunt is het weer zo actueel mogelijk en zo goed mogelijk te voorspellen voor de komende 3 uur. En ja voorspellen mogen we eigenlijk niet zeggen want in officiele meteotermen is het “verwachten”, maar daar verschillen wij dan ook van “echte” meteorologen. Wij zijn namelijk geen “echte” meteorologen. Wij zijn een stel programmeurs die zo slim mogelijk weerdata stromen proberen te combineren. En dat is soms niet meteorologisch gebaseerd maar biedt wel een zeer goede kijk op hoe het weer op dat moment in werkelijkheid is danwel de komende 2-3 uur gaat worden. We dagen daarom iedereen uit om onze radar, satelliet en andere actuele data te vergelijken met andere populaire weerwebsites zoals buienradar, weeronline, meteoconsult, etc. Bekijk onze radardata of radarverwachting en je zult zien dat in tegenstelling tot deze gevestigde namen wij via een slimme berekening betere actuele data hebben en betere verwachtingen. Actualiteit en brede dekking van het beeld daar draait het bij ons om, daar waar traditionele weerwebsites vooral zullen praten over de verwachting van morgen. Logisch ook want daarvoor zijn het meteorologen. Maar dat maakt ons anders dus: wij doen het actuele weer van nu en de komende 3 uur en zien een weersverwachting van morgen als leuk bijprodukt.

Wat bieden we?

Uiteraard bieden we niet zomaar wat. We hebben in 10 jaar tijd een mooie rijke set aan actueel weer gemaakt. Een greep eruit:

En tal van andere weerinnovaties voor onze actuele satellietbeelden (filteringen), onweerverwachting, filtering van weerstations, zonverwachtingen en verwachtingen voor de komende 7 dagen.

En verder?

We hopen dat een ieder weer uitgedaagd wordt creatief na te denken over het weer en nieuwe leuke actuele produkten te maken. Wij zijn in elk geval nog niet klaar met kleine en grote innovaties. De komende weken gaan we meer produkten en mogelijkheden op de website aanbieden. Stapje voor stapje breiden we uit.

Vragen, ideeen, suggesties, meebouwen, samenwerkingen? Altijd welkom! Vul ons contact formulier hiervoor in.

Zo dat was een hele lap tekst! Je hebt het helemaal gered tot de onderkant van dit verhaal! Complimenten. Hieronder nog enkele schermafdrukken van onze site.

Radar en onweer

Satelliet

Verwachte neerslag

Actuele weerstations

Foto's

Weersverwachting voor vandaag

Het weer nu

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl