Weersverwachting Nederland van 5 oktober 2022

Zwaar bewolkt. Overdag vrij veel wind, in de avond regen

[Waarschuwingen] Er zijn momenteel geen waarschuwingen.

[Vannacht] is er in het uiterste noordwesten kans op wat lichte (mot)regen. Elders blijft het droog. De minimumtemperaturen liggen rond 11°C. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

[Vanochtend] is het droog. In het westen en noorden komt er bewolking voor, elders schijnt de zon. De wind waait uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

[Vanmiddag] neemt de bewolking van het westen uit toe, maar het blijft droog. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C aan zee tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

[Vanavond] is het bewolkt en in het westen valt regen. Deze regen verplaatst zich naar het oosten. Vanaf halverwege de avond klaart het van het westen uit weer op en aan het einde van de avond is het overal droog. De wind komt aanvankelijk uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, mogelijk hard, windkracht 5-7. In de tweede helft van de avond gaat de wind uit het westen waaien en afnemen naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

[Komende nacht] is er in het Waddengebied kans op een bui, elders blijft het droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 8°C in het binnenland tot 13°C aan zee. Er waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige wind uit het westen. In het Waddengebied kan de wind eerst nog hard zijn, windkracht 7.

[Morgenochtend] is het zonnig en droog. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het westen. In het Waddengebied is de wind aanvankelijk krachtig, windkracht 6.

[Morgenmiddag] is het zonnig, al ontstaan er in de zuidoostelijke helft enkele wolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig en waait uit het zuidwesten.

[Morgenavond] is het licht bewolkt. In de noordwestelijke helft waait een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Elders is er weinig wind.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
15,5 17,0 12,2
Max. wind
52km/h (7Bft)

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Weersverwachting komende 6 dagen

do 6 okt 2022 vr 7 okt 2022 za 8 okt 2022
image description image description image description
Max℃ 17 16/17 14/15
Min℃ 10 9/10 10/11
zo 9 okt 2022 ma 10 okt 2022 di 11 okt 2022
image description image description image description
15/16 15/16 15/17
7/9 7/11 8/11

Weersverwachting voor vandaag

Zwaar bewolkt, in het noordwesten af en toe lichte (mot)regen. Overdag vrij veel wind en in de avond regen. Donderdag zonnig.

Het weer nu

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl