Weersverwachting Nederland van 16 december 2018

Vannacht en vanochtend winterse neerslag en gladheid

Het is overal zwaar bewolkt en een neerslaggebied met (natte) sneeuw, ijsregen en mogelijk ijzel ligt boven ons land. Dit gebied trekt vannacht noordoostwaarts en de neerslag zal daar dan voornamelijk in de vorm van sneeuw zijn. Er kan een sneeuwdek ontstaan van 1-3 cm, lokaal meer, met gladheid als gevolg. De minimumtemperaturen worden aan het begin van de nacht bereikt en lopen uiteen van +2°C in het zuidwesten tot -2°C in het noordoosten. De wind draait naar zuid en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanochtend wordt het van het zuidwesten uit droog, in het noordoosten sneeuwt het dan nog af en toe. Daar wordt het in de middag droog en verdwijnt overal de gladheid. In het westen klaart het dan op en in de loop van de middag kan daar mist ontstaan. De maximumtemperaturen lopen uiteen van ongeveer 2°C in het noordoosten tot 6°C in het zuidwesten. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en boven het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar maandag kan het vooral in de noordelijke helft mistig zijn, de zuidelijke helft is zwaar bewolkt. In de loop van de nacht gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. De minimumtemperatuur komt uit rond 3°C. De wind draait naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig.

Maandag overdag trekt het gebied met neerslag naar het noordoosten en kan het daar in de middag nog af en toe regenen. Van het zuidwesten uit klaart het in de loop van de dag op. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en is matig.
(Bron: Weerslag/KNMI)

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
-0,3 3,1 -1,4
Max. wind
63km/h (8Bft)

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Weersverwachting komende 6 dagen

ma 17 dec 2018 di 18 dec 2018 wo 19 dec 2018
image description image description image description
Max℃ 7 6/7 8/9
Min℃ 3 2/3 3/5
do 20 dec 2018 vr 21 dec 2018 za 22 dec 2018
image description image description image description
6/7 7/11 9/11
4/5 3/5 4/8

Weersverwachting voor vandaag

Zwaar bewolkt, vannacht en vanochtend winterse neerslag en glad. Vanmiddag van het zuidwesten uit droog en zachter.

Het weer nu

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl