Weersverwachting Nederland van 24 maart 2023

Wisselvallig met geregeld buien en vooral zaterdag veel wind

[Waarschuwingen] Vanmiddag in het zuidoosten en oosten kans op onweer. Zaterdagmiddag in de kustprovincies kans op zware windstoten (code geel).

[Vanmiddag] komen er in de zuidoostelijke helft een paar stevige buien voor, plaatselijk ook met onweer en hagel. In het noorden blijft het droog met vrij veel zon. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig aan zee. Bij onweersbuien kunnen er windstoten voorkomen van 60 km/u.

[Vanavond] is het half tot zwaar bewolkt en blijft er met name in het zuidoosten een bui mogelijk. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig boven land. Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

[Komende nacht] neemt het aantal buien weer toe. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

[Morgenochtend] vroeg trekken de buien naar het oosten weg, maar in de tweede helft van de ochtend ontstaan er vooral landinwaarts weer nieuwe buien. De wind uit het zuidwesten is overwegend vrij krachtig, aan zee krachtig, windkracht 6.

[Morgenmiddag] is het in het noorden bewolkt en komen er talrijke buien voor. In de zuidelijke helft van het land zijn er ook buien, soms ook met onweer. maar daar is tussen de buien ook nog geregeld de zon te zien. De middagtemperatuur varieert van 9°C in het noorden tot 12°C in het zuiden. De wind uit het zuidwesten is vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard, windkracht 7. Bovendien zijn er in de kustprovincies zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/u, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk tot 90 km/u. Later in de middag neemt de wind wat in kracht af.

[Morgenavond] neemt de buiigheid geleidelijk af. De wind gaat uit het westen waaien en neemt af naar matig, aan zee matig tot vrij krachtig.

Het weer nu image description

Gem. ℃ Max. ℃ Min. ℃
11,9 14,3 8,0
Max. wind
61km/h (7Bft)

Bekijk alle actuele weerstation waarnemingen.

Weersverwachting komende 6 dagen

za 25 mrt 2023 zo 26 mrt 2023 ma 27 mrt 2023
image description image description image description
Max℃ 11 8/9 7/8
Min℃ 7 4/6 1/2
di 28 mrt 2023 wo 29 mrt 2023 do 30 mrt 2023
image description image description image description
8/9 9/12 11/15
-1/0 2/4 4/9

Weersverwachting voor vandaag

Vandaag half tot zwaar bewolkt en enkele buien, in het (zuid)oosten mogelijk met onweer, in het noorden meest droog. Zaterdag buien en veel wind.

Het weer nu

Weerslag Twitter

Volg ons op Twitter weerslagnl